خواص گردو

 گردو سرشار از  ویتامین E , آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم ، فولیک اسید و ویتامین B6 است که برای استخوان‌ها و سلامت قلب و خون بسیار مفید است. گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش می‌دهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگ‌های خونی می‌شود که معمولا عامل بروز بیماری های قلبی – عروقی هستند. گردو درمان كننده بيماريهاي ريوي است. از آنجایی که گردو حاوي كلسيم، فسفر و منيزيم است مصرف آن به منظور پيشگيري از پوكي استخوان، بسيار توصيه مي شود.امگا 3 موجود در گردو از ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري کرده و لخته هاي خوني موجود در شريان هاي قلب را از بين مي برد. و این در حالی است که امگا 3 از آرتروز و افسردگي جلوگيري مي کند

خواص آجیل و خشکبار

آجیل و خشکبار جز خوراکی های سنتی هستند که مردم عادت کرده اند، به صورت فله ای خریداری کنند. البته هرکس دلایل مخصوصی دارد، بعضی از افراد عقیده دارند که آجیل باز را می توان تا چندین گرم و به میزان دلخواه خریداری کرد و  آجیل باز قابل تست کردن است و در ضمن هزینه ای هم برای بسته بندی نمی پردازیم.اما بد نیست بدانید آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به قارچی نظیر افلاتوکسین را دارند که واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانه های بهداشتی، ضوابط و دستورالعمل ها ملزم به اندازه گیری قارچ افلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند، اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار، این اندازه گیری ها صورت نگرفته و محصول تولیدی قابل ردیابی نیست و خوب است به این نکته توجه کنیم که هرکدام از اجزایی آجیل سرشار از پروتئین و ویتامین‌هاست و دارای چربی‌های اشباع شده هستند که کلسترول خون را پایین می آورد. نوع پروتئيني که در آجيل ها يافت مي شود ”آرگيني” نام دارد. اين ماده يکي از پيش نيازهاي توليد اکسيد نيتريک است که به سلامت رگ هاي خوني و کاهش فشار خون کمک مي کند

خواص بادام زمینی

 بادام زمینی سرشار از آهن، روی، ویتامین E و منیزیم است و تاثیر بسزایی در جلوگیری از سرطان‌ها دارد.مصرف بیش از ۲۸ گرم بادام زمینی در هفته احتمال بروز بیماری دیابت را در زنان کاهش می‌دهد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده‌، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش می‌دهند. همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین می‌شوند. وجود چربی امگا – ۳ نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون می‌شود. بادام زمینی در درمان بیماری سل نیز نقش بسیار مهمی دارد. ماده شیمیایی موجود در بادام زمینی برای درمان این بیماری بسیار موثر است.دانشمندان بر این باورند که کمبود اکسید نیتریک باعث بروز بیماری‌هاست و افزایش آن می‌تواند این مشکل را از بین ببرد. یکی از راه هایی که می‌توان اکسید نیتریک را به بدن منتقل کرد کپسول های حاوی ماده آرگینین است.بادام زمینی سرشار از ماده آرگینین است. محققان براین باورند كه درمان با آرگینین می تواند طول مدت درمان را كوتاه تر كند و حتی خطر انتقال بیماری درمراحل عفونی سل را هم كاهش دهد.

خواص بادام

سرشار از پروتئین و دارای ریزمغزی‌های مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، ویتامین B۲ است. همچنین روغن بادام منبع غنی ویتامین E است که نقش ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد. بادام شامل مقادیر زیادی کلسیم است و نیز می‌تواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشد. محققان کانادایی دریافته‌اند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه ۳۰ گرم بادام مصرف ‌کنند، میزان کلسترول مضر خون خود را تا ۴ درصد کاهش خواهند داد.

خواص بادام هندی

 بادام هندی سرشار از مس است. بادام هندی حاوی میزان زیادی چربی اشباع نشده، کلسیم، منیزیم، روی و پروتئین است. بادام همندی کلسترول ندارد و برای سلامت دندان و لثه مفید است. منیزیم موجود در بادام هندی در ترکیب با کلسیم، ماهیچه‌ها و استخوان‌های سالم را محافظت می‌کند.مصرف بادام هندی موجب می‌شود که تا جذب آهن به شکل بهتری انجام شود. ویتامین در بادام هندی به تنظیم انعقاد خون کمک زیادی می کند.تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که در حقیقت افرادی که دو بار در هفته از بادام هندی استفاده می کردند در مقایسه با دیگر افراد مشابهی که اصلاً بادام هندی نمی خوردند اضافه وزن کمتری داشتند. البته بد نیست بدانید که هر 30 گرم بادام هندی حدود 160 کالری انرژی دارد. پس برای پیشگیری از بیماری های کرونری قلب، هفته ای 4 بار و هر بار به اندازه ی یک مشت بادام هندی بخورید.

خواص پسته 

یکی از بزرگ ترین صادر کننده های پسته ایران خودمان هست.ما دو نوع پسته داریم: پسته خام و پسته شور، که در آجیل‌های شور و شیرین از آنها استفاده می‌کنیم.پسته یکی از انواع تنقلاتی هست که طرفدار بسیار زیادی هم داخل کشور و هم در خارج از کشور دارد.پسته طبيعتي گرم و خشك دارد و حاوي مقدار زيادي پروتئين گياهي، مواد نشاسته‌اي غني و مواد معدني‌اي نظير پتاسيم و منيزيم است كه بسياري از نيازهاي بدن را تأمين مي‌كند.بعضی محققان بر این باورند که پروتئین موجود در پسته به اندازه ایست که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات استفاده کرد. همچنین وجود کلسیم و آهن در پسته موجب استحکام بخشیدن به دندان و استخوان و نیز موجب درمان بیماری‌های نظیر کم خونی‌های ناشی از فقر آهن می‌شود. در ضمن روي موجود در آن نيز در رشد سلول‌ها و بافت‌هاي بدن بسيار مؤثر است.خوردن پسته برای تقویت حافظه بسیار مفید است. برخلاف خود پسته، پوست آن خاصيت سرد و خشك دارد و مصرف آن براي تقويت معده و قلب توصيه مي‌شود. در ضمن اسهال را نيز برطرف مي‌كند. و همچنین برای خشبو شدن دهان و تقویت لثه‌ها می توانید از پوست پسته استفاده نمایید.